blogs
20 december, 2021

Ontdek het veelzijdige merk Luxaflex®

Ontdek het veelzijdige merk Luxaflex®


Heb je het in Nederland over zonwering, dan praat je al snel over ‘Luxaflex’. Iedereen weet waarover je het hebt. Het is de goede en betrouwbare reputatie van het merk Luxaflex® dat hier al meer dan 70 jaar voor zorgt. En het merk is inmiddels meer dan de horizontale jaloezie waarmee het allemaal begon. Innovatieve Duette® en Silhouette® Shades, rolgordijnen, duurzame houten jaloezieën, shutters en buitenzonwering zijn maar een greep uit de collectie. Maak kennis met Luxaflex®.

Luxaflex® wordt, vooral in Nederland, sterk met horizontale jaloezieën geassocieerd. Zo sterk dat het zelfs in de Van Dale voorkomt. Maar het assortiment biedt veel meer dan dat! Wist je dat Luxaflex® al zeventig jaar verrast met innovatieve, functionele en mooie binnenzonwering, raambekleding, horren én buitenzonwering?

VB_1649.jpg


Het begon met horizontale jaloezieën

In 1951 introduceerde Luxaflex® de aluminium horizontale jaloezie. 50 mm brede lamellen, met plastic breed ladderband. In de jaren zestig, zeventig en tachtig is menig klaslokaal de jaloezie niet ontgaan en wordt hij nog steeds breed toegepast bij bedrijven. Sinds de introductie heeft het merk grote ontwikkelingen doorgemaakt. Na aluminium horizontale jaloezieën bracht Luxaflex® in de loop der jaren vele nieuwe soorten raambekleding en zonwering op de markt, waaronder de bekroonde Duette® en Silhouette® Shades, handige Plissé en Twist Shades en buitenzonwering. Leuk weetje: inmiddels is het aandeel textiele producten vele malen groter dan het aandeel jaloezieën in aluminium, hout en kunststof.

SIL_0338.jpg


Zonwering op maat gemaakt

Alle zonwering, raambekleding en horren worden op maat gemaakt, en dat is grotendeels handwerk. Zo ben je altijd verzekerd van een passende oplossing, zowel qua functionaliteit als stijl. De producten beschermen tegen kou, hitte en uv-straling. Zoek je naar een verduisterende oplossing voor je dakraam? Een warmtewerende zonwering voor je serre- of erker? Insectenwering voor je thuiskantoor? Horren die tegen pollen beschermen? Misschien wil je wel elegante Shutters voor een rond raam of jaloezieën in de badkamer? Vrijwel alles is mogelijk, want alle raambekleding wordt altijd ingemeten en op maat gemaakt. Na het bespreken van je wensen meten we de producten bij je thuis in, waarna ze op maat worden gemaakt door Luxaflex®.
 
VB_1681.jpg


Ultiem gemak

Het ultieme gemak, vinden veel van onze klanten: je raambekleding automatisch openen en sluiten, of aanpassen aan de zonmomenten op een dag. Het kan met de automatische PowerView® Automation bediening voor Luxaflex®. Je hoeft het alleen maar te programmeren via je app, smartphone of tablet en het doet automatisch zijn werk. Kies ook voor de perfecte lichtinval en het gemak van PowerView®, je wilt nooit meer anders! Door het maken van scènes gaat de raambekleding op jouw gekozen moment volledig automatisch omhoog of omlaag. Zo simuleer je bijvoorbeeld je aanwezigheid. Je houdt je huis koel in de zomer, warm in de winter en kan met een gerust hart een avondje uit.

En naast het vertrouwen in de automatische bediening, staat dit ook voorop bij de kindveilige bedieningssystemen, zoals SmartCord® en LiteRise®. Ben je benieuwd naar de werking en mogelijkheden? Kom langs in de winkel voor advies!

DS_1542.jpg
 

Gun jezelf goed interieuradvies

De keuze van je zonwering en raambekleding is heel persoonlijk. Uiteindelijk krijg je een uniek eindproduct, dat je kunt afstemmen op je eigen smaak en budget. De prijs is immers afhankelijk van een aantal factoren, zoals materiaal, maat en bediening. Kwalitatief hoogstaande raamdecoratie die jaren meegaat blijft een investering voor de lange termijn en daarom is persoonlijk advies belangrijk. Kom langs tijdens de Luxaflex® Adviesweken en laat je adviseren door één van onze opgeleide specialisten. Meer over onze adviesweken, lopende acties en het magazine lees je op deze pagina.