blogs
17 oktober, 2022

Oktober woonmaand: hierdoor laten wij ons inspireren

Oktober woonmaand: hierdoor laten wij ons inspireren


Het is alweer oktober en voor iedereen die zich met interieur bezighoudt, betekent dat dé woonmaand. Hoewel het buiten wat kouder wordt, maken we het in huis sfeervol warm volgens de woontrends en kleuren van 2022. Ook wij als interieuradviseurs laten ons graag inspireren. Gelukkig werken we samen met de allermooiste merken en producten. De designers van onze leveranciers nemen ons in hun collecties mee naar luxe werelden, de rustgevende natuur of bruisende wereldsteden. Wat een feest! We vertellen je graag meer over een aantal van onze inspiratiebronnen.

 

Een luxe, moderne sfeer in huis

Gordijnen zijn belangrijke sfeermakers in een ruimte. Het is dan ook belangrijk dat ze passen bij jouw woonsmaak en aanvoelen als een warme jas voor je huis. Juist voor de winter zijn behaaglijke, isolerende materialen en kleuren zo belangrijk. En vanwege het duurzame karakter van kwalitatieve gordijnen, stellen we hoge eisen aan tijdloze én moderne stijlen. Een taak die je aan de designers van Artelux kunt overlaten. De designers volgen de nieuwe modetrends, interieurinfluencers en -designers, en trendwatchers op de voet. Voor de huidige, in eigen huis ontwikkelde, collectie lieten zij zich inspireren door het succes van de luxury living woonstijl. De diepere, volle kleuren, rijke materialen en schilderachtige prints sluiten aan bij het moderne wonen met een klassiek tintje. Er zijn daarbij mooie stoffen zoals licht suède toegevoegd aan de collectie. Benieuwd? Kom de collectie bekijken!

HOOFDBEELD ARTELUX_ Struweel_01_roomset_1_jpg_cmyk_300dpi.jpg


Innovatie vanuit de natuur

De vloer is een bepalende factor voor de sfeer in huis en kun je zo duurzaam mogelijk maken! Hoe? De linoleumvloer van Forbo is de meest duurzame keuze die er is en een vloer met een verhaal. Zo is de vloer de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld en is voor 97% gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen, zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. Van deze grondstoffen is vervolgens 43% gerecycled en daarnaast volledig biologisch afbreekbaar. In de Marmoleum Cocoa collectie zijn zelfs cacaoschillen toegevoegd. Dit geeft de vloer niet alleen een natuurlijk karakter, deze is ook zichtbaar in de bijzondere oppervlaktestructuur.

FORBO slaapkamer vtwo2 kalk b.jpg

 

Nieuwe kleuren van het jaar 2023

Ieder jaar roepen verschillende verfmerken een nieuwe ’kleur van het jaar’ uit. Hierin zien we de
laatste jaren een duidelijke rode draad: we gaan voor rustgevende, natuurlijke tinten die een fijne basis
vormen voor ons huis. Frisse kleuren blauw, kalm groen, vrolijk geel en kalmerend lavendel komen rechtstreeks
van de natuur onze huizen binnen. Ook verfmerk Flexa roept ieder jaar een kleur van het jaar uit. Voor 2023 is staat de trendkleur in het teken van de wonderlijke natuur, genaamd ‘Wild Wonder’. Het is een positieve, natuurlijke geeltint. Met deze natuurlijke basis creëer je een zacht interieur, perfect te combineren met accessoires en andere natuurlijke materialen. Houd je van een uitgesproken interieur? Kies er dan voor om  de kleur van het jaar te combineren met contrasterende kleuren. Op deze manier creëer je een speels effect met een natuurlijke ondertoon.

Flexa-Kleurentrends-Kleur-van-het-Jaar-2023-Flexa-ColorLab-Lush-woonkamerinspiratie-2.jpg


Raamdecoratie volgens de laatste kleurtrends

Voor kleurinspiratie kun je ook terecht bij Luxaflex®. De specialist in raamdecoratie heeft veel aandacht voor duurzaamheid, slimme bedieningsmogelijkheden, veiligheid én het volgt de interieurtrends op de voet. De collecties bevatten geregeld nieuwe materialen en kleuren, maar zijn ook goed te combineren in vele woonstijlen. Ter inspiratie geeft Luxaflex® via haar blog en magazines geregeld stylingstips. Zo ook over het combineren van trendkleuren met de collectie. Benieuwd? In onze Luxaflex® shop kunnen we je alle designs tonen.

RB_2403.jpg
 

Waardoor je je laat inspireren is voor iedereen anders. Kies je op woonstijl, op kleur of ga je voor praktisch? Welke ruimtes richt je in en wat is het budget? Woonvragen waarmee wij je graag helpen. Dat is wat ons werk zo leuk maakt: alle woonvragen zijn anders en daardoor is ieder advies uniek. Wij hebben net zo’n passie voor jouw interieur als jijzelf en stoppen niet voordat het advies klopt. Wij nodigen je daarom van uit harte in onze winkel. Geen vraag is te gek! Alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk onze nieuwe Style Magazine over inspiratie!