blogs
21 oktober, 2022

Hoe gebruik je kleur in huis?

Hoe gebruik je kleur in huis?


We laten ons in een interieur vaak leiden door kleur. Het bepaalt de sfeer in een ruimte. Dat denken we althans. Er zijn namelijk veel meer elementen die dat bepalen, zoals contrast, vormen en materialen. Vind je het moeilijk om de sfeer in huis te creëren die je voor ogen had? Dat is dus helemaal niet gek! Het samenbrengen van kleuren met meubels en decoratie is een precisiewerk. Lees in deze blog meer over het effect van kleur in huis.


Laat je je ook graag inspireren door mooie magazines en interieuraccounts op social media? In onze interieuradviezen merken we vaak dat het moeilijk blijkt om dit over te brengen in je eigen huis. Een ruimte waarin je je bevindt is heel anders dan een ‘platte’ afbeelding waarin je geen verhoudingen ziet.

Aan de hand van stalen en een (2- of 3D) schets kunnen we je daarom beter adviseren. Vaak komen we zo op hele andere keuzes uit dan van tevoren gedacht. Kleurcontrasten bepalen bijvoorbeeld of een ruimte rustig of juist dynamisch is. We geven je een aantal voorbeelden op basis van kleurgebruik in huis:

 

bha-2022-Q3_Global-living-woonkamer-39.jpg

Uitgesproken kleuren in de Global Living woontrend

Een uitgesproken kleurthema waarin sprekende kleuren worden gecombineerd met stoer zwart, metallic en wit. Deze woonstijl is een echte energiebooster. Ondanks de verschillende uitgesproken kleuren en dessins, ontstaat er toch een eenheid. Dit creëer je door het consistent herhalen van kleuren en patronen. Zo is het bijvoorbeeld slim om de kleuren uit de wandbekleding − aangezien dit een groot onderdeel is van de ruimte − te herhalen. Zo werk je van groot naar klein. Naast de felle kleuren is het van belang om ook een rustpunt te creëren. Dat is hier gedaan met de grote, zachte witte bank. Hierdoor ontstaat er een zachte uitstraling. Rondingen kun je bijvoorbeeld terug laten komen in een vloerkleed, de bijzettafels en de accessoires. 

 

bha-2022-Q3_Nordic-living-kantoor-1.jpg

Ton-sur-ton wittinten in Nordic Living

We zijn gek op kleur, maar wit zal altijd een rol spelen in onze interieurs. Uiteindelijk zijn er veel verschillende soorten wit met allemaal een ander effect als je deze combineert. Het is handig om te weten wat wit in je interieur doet. Het effect kunnen we je goed laten zien tijdens een interieuradvies, waarbij we verschillende tinten naast elkaar en andere stalen houden. Dan is wit zo gek nog niet! In deze eetkamer waarin ook gewerkt wordt, zie je hoe mooi de verschillende wittinten ton-sur-ton bij elkaar staan.

 

bha-2022-Q3_Nordic-living-kantoor-12.jpg

Een Scandinavische woonstijl is vanwege zijn eenvoud en subtiele kleuren perfect voor een thuiskantoor. Hierin zien een minimalistische stijl met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Rust en eenvoud vormen de basis. Gebruik voor een knus effect een warme kleur wit.

Dit thema is perfect te combineren met de nieuwe LightLine® van Luxaflex®. Ondanks zijn moderne en strakke uitstraling creëer je een zacht, diffuus licht en subtiele privacy.


Een Luxury Living hotel chic slaapkamer

Een slaapkamer waarin je wordt ondergedompeld in het luxe hotelleven en waarin je helemaal tot rust komt. Dat klinkt als een vijfsterren slaapkamer. De hotel chic interieurstijl staat voor deze ruimte dan ook met stip op nummer één. Hoewel lichte kleuren net zo chique kunnen zijn als een donkere slaapkamer, associëren we de hotel chic slaapkamer iets vaker met donkere, bijna mysterieuze kleuren. Uiteindelijk gaat het erom dat de kleuren met zorg op elkaar zijn afgestemd en worden doorgevoerd in de hele kamer. Eenheid zorgt immers voor rust. 

 

bha-2022-Q3_Luxury-living-slaapkamer-27.jpg

Wil je een echte luxueuze uitstraling creëren, stem dan de vloer-, wand- en raambekleding goed op elkaar af. In deze slaapkamer hebben alle producten een mooie donkere kleur en glanseffect. Dit versterkt het rijke hotelgevoel. Zo is een PVC vloer uitgevoerd in Hongaarse punt, vanwege zijn klassieke uitstraling en subtiele patrooneffect, een perfecte combinatie voor een luxe interieurstijl.

Ben je geïnspireerd door deze drie woonstijlen? Kom langs tijdens de oktober woonmaand! Onze interieuradviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies voor jouw woonstijl. Vergeet ook niet ons nieuwe Style magazine vol inspiratie mee te pakken!